ZGODNJI TEST NOSEČNOSTI Geratherm early detect

6,55

Ni na zalogi

Diagnostični zgodnji test za ugotavljanje nosečnosti za samotestiranje

4 dni pred menstruacijo.
Zaznava hCG v urinu že pri 10 IU/L.
Več kot 99% natančen.
Izredno veliko testno področje.
Varno, preprosto in hitro.
Za samotestiranje.

PRINCIP TESTIRANJA
Test za ugotavljanje nosečnosti Geratherm early detect je imunološki test na podlagi lateralnega vleka, pri katerem se ugotavlja hormon humani horionski gonadotropin (hCG) kvalitativno v urinu pri dokazovanju nosečnosti. Test se lahko izvede že štiri dni pred predvidenim začetkom periode. Začetek periode se pri tem izračuna s 15 dnevi po ovulaciji. Test uporablja kombinacijo protitelesc, ki vsebujejo monoklonalno protitelesce hCG, da bi se dokazalo selektivno povišano vrednost vsebnosti hCG. Pri izvedbi testa se sesalna konica drži v curek urina, ali pa se sesalna konica potopi v urin in iz barvnih črt se odčita rezultat.

PREVIDNOSTNI UKREPI
Prosimo, da pred uporabo testa temeljito preberete navodilo za uporabo. Ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, ki je naveden na aluminijasti vrečki. Hranite na suhem pri temperature med 2 °C in 30 °C  (ali 36 ° do 86 °F) .

Ne zamrzujte.
Ne uporabljajte, če je vrečka odprta ali poškodovana.
Hranite izven dosega otrok!
Samo za in-vitro- diagnostiko. Samo za zunanjo uporabo.
Aluminijasto vrečko odprite samo pred izvedbo testa.
Razvlaževalni zavojček, ki se nahaja v aluminijski zaščitni vrečki, vsebuje sušilno sredstvo za varovanje kakovosti testne paličice in nima nobene druge funkcije.
Pred sprejetjem pomembnih zdravstvenih odločitev se posvetujte s svojim splošnim zdravnikom oz. ginekologom.

VSEBINA SETA
REF 1: 1 aluminijasti zaščitni ovoj/ z 1 testno paličico in z eno razvlaževalno vrečko, navodilo za uporabo

Vzemite test iz aluminijskega zaščitnega ovoja in začnite nemudoma izvajati test. Odstranite zaščitni pokrov in ga vtaknite na ročaj. Midstream-Test primite na ročaju in ga držite, z nepokrito sesalno konico (območje zajemanja urina) obrnjeno navzdol, najmanj za 10 sekund, direktno v curek urina, dokler sesalna konica ni popolnoma navlažena (glej sliko spodaj).

NAPOTEK: Ne urinirajte na testno okence (T) ali na kontrolno okence (C). Urin lahko prestrežete tudi v suho in čisto posodo in nato vanj za najmanj 10 sekund potopite sesalno konico. Potem, ko ste test vzeli iz urina, takoj ponovno vtaknite pokrov na sesalno konico. Položite test na ravno površino, pri tem morata biti testno in kontrolno okence obrnjena navzgor, in začnite z merjenjem časa.

Na začetku tekočega testa je možno, da se v testnem in kontrolnem okencu zazna pretočno gibanje šibko rdeče barve. Rezultat odčitajte po 3 minutah. Če se ne pojavi nobena barvna črta, počakajte še 1 minuto. Odvisno od koncentracije  hCG je možno, da se pozitivni rezultati lahko opazijo že po 1 minuti ali prej. Vendar rezultata ne odčitavajte po več kot 10 minutah.

OMEJITVE
Ta test lahko morebitno prikaže napačne pozitivne in napačne negativne testne rezultate. Preden sprejemate pomembne zdravstvene odločitve vas prosimo, da obiščete vašega zdravnika. Jemanje zdravil, ki vsebujejo hCG (kot na primer Pregnyl, Profasi, Pergonal in APL) lahko povzroči napačne pozitivne rezultate. Jemanje alkohola, zdravil kot penicilin, antibiotikai, oralnih sredstev za preprečevanje nosečnosti ali hormonskih terapij, ki ne vsebujejo hCG, na testni rezultat ne bi smeli vplivati. Na raven hCG lahko poleg nosečnosti vplivajo številne bolezni, kot na primer cista na jajčnikih, ali ektopična nosečnost (nosečnost izven maternice), ki povzročijo povišanje nivoja hCG hormona in s tem vodijo do napačnega pozitivnega testnega rezultata.

Kako deluje test?
Diagnostični ultra hitri nosečnostni test dokaže v vašem urinu hormon (hCG – humani horionski gonadotropin), ki ga vaše telo proizvaja med nosečnostjo. Količina hormona hCG se v poteku nosečnosti povečuje.

Od kdaj se test lahko uporablja?
Test se lahko izvede že 4 dni pred predvidenim začetkom periode. Začetek periode se pri tem izračuna s 15 dnevi po ovulaciji. Test lahko opravite skozi ves dan, vendar je prvi jutranji urin običajno najbolj skoncentriran in vsebuje največjo količino hCG.

Ali naj se uporabi prvi jutranji urin?
Čeprav se lahko test opravi ob vsakem času dneva, je prvi jutranji urin običajno najbolj koncentriran in vsebuje večino hCG.

 Kako natančen je test?
Opravljena je bila klinična študija, v kateri so primerjali rezultate priprav za zgodnje teste nosečnosti z nekim drugim komercialnim HGC testom. Klinični preizkus z uporabniki je obsegal 608 testov urina. Oba testna postopka sta zaznala 231 pozitivnih in 377 negativnih rezultatov. Rezultati so kazali skupno natančnost v višini več kot 99 % pri zgodnjem testu nosečnosti v primerjavi z drugim testom.

Kako visoka je občutljivost testa?
 Diagnostični ultra zgodnji test nosečnosti Geratherm early detect dokaže hCG v urinu pri koncentraciji 10 IU/L ali višji. Test je bil standardiziran v skladu s Tretjim mednarodnim standardom Svetovne zdravstvene organizacije WHO. Dodajanje LH (300 IU/L), FSH (1000 IU/L) in TSH (1000µIU/mL) k negativnim vzorcem (O IU/L) in pozitivnim vzorcem (10 IU/L) ni pokazalo nikakršne navzkrižne reakcije.

Kaj moram storiti, če rezultat pokaže, da sem noseča?
To pomeni, da vaš urin vsebuje hCG in da ste verjetno noseči. Posvetujte se z vašim zdravnikom, da potrdi nosečnost in si v nadaljnjem poteku  priskrbite dodatne nasvete.

Kako lahko vidim, ali je test pravilno deloval?
Če se pojavi barvna črta v kontrolnem okencu (C) je prikazano, da ste test pravilno uporabili in da je bila sprejeta pravilna količina urina.

Kaj moram storiti, če rezultat pokaže, da nisem noseča?
To pomeni, da  hormon hCG v vašem urinu ni bil v zadostni količini dokazan in da verjetno niste noseči. Če vaša perioda dalje izostaja, ponovite test še enkrat in se prosimo posvetujte z zdravnikom.

Takoj ko vam bo test pokazal pozitiven rezultat, začnite s prenatalno oskrbo. V vsakem primeru je priporočljivo takoj obiskati zdravnika. Pazite na uravnoteženo prehrano, prenehajte s kajenjem in uživanjem alkohola.

Prijava na novice