PROfertil female

57,00155,00

Počisti

PROfertil® female s pomočjo sestavin, ki so prilagojene posebnim prehranskim potrebam pred in v začetku nosečnosti, optimalno pripravi žensko telo na nosečnost, hkrati pa zagotavlja zadostno preskrbo s hranili, ki so za razvoj zarodka potrebna na začetku nosečnosti.

Priprava na nosečnost
Hormonalno ravnovesje pri ženski je zapleten sistem, na katerega vplivajo številni faktorji. Poleg fizioloških in psiholoških dejavnikov nanj vplivajo tudi zunanji dejavniki kot so stres, hrup, socialne droge (nikotin, alkohol ipd.), polutanti in socialno-ekonomski faktorji, ki jih je težko ovrednotiti. Vsi ti imajo lahko negativne učinke.

Poglavitno vlogo pri zagotavljanju optimalnih pogojev za nosečnost je mogoče pripisati naslednjim faktorjem.

Priprava na nosečnost s skladiščenjem potrebnih hranil:
Če se ženska pripravi na nosečnost z jemanjem specifičnih hranil, lahko zagotovi optimalno preskrbo za svoje telo, hkrati pa poskrbi za ustrezno podlago za svojega dojenčka. V idealnem primeru bi bilo potrebno vnašati folno kislino in omega-3 maščobne kisline v zadostni količini že pred zanositvijo – najbolje že takrat, ko popolnoma dozori želja po zanositvi.

Vnos folne kisline povečuje status folata pri materi. Nizek status folata pri materi predstavlja tveganje za razvoj poškodb nevralne cevi v zarodku.

Redni ciklusi z ovulacijo:
Prvo polovico ženskega ciklusa obvladuje estrogen. Pod vplivom tega hormona se telo prične pripravljati na morebitno nosečnost. Jajčna celica v jajčniku začne zoreti, debeli se endometrij. Z ovulacijo na 14-ti dan prične druga polovica ciklusa, ki je pod vplivom progesterona. Jajčna celica potuje po jajcevodu do maternice. Na svoji poti je lahko oplojena s semenčico. Hormon rumenega telesca (progesteron) preprečuje zavračanje endometrija in tako omogoča nosečnost v prvih dneh. Če ne pride do oploditve, rumeno telesce odmre in telo se znebi nepotrebnega endometrija z menstrualno krvavitvijo. Po končani krvavitvi se ciklus prične znova.

Prekomeren oksidativni stres moti zorenje jajčec, kar vodi do nerednih ciklusov in zmanjša verjetnost za oploditev. Selen in vitamin E imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Koencim Q10 prispeva k preskrbi jajčne celice z energijo. Na ta način sodelujejo pri normalizaciji ciklusa.

Koencim Q10 je pomembno hranilo, ki zagotavlja primerno preskrbo mitohondrijev bodoče matere z energijo. Telo lahko sicer samo tvori koencim Q10, vendar ta sposobnost z leti močno upade. Tako je vnos s prehrano ali dopolnili izjemno pomemben. Kadar ni na voljo dovolj koencima Q10, lahko mitohondriji v jajčni celici ne delujejo ustrezno, kar lahko privede do slabše fiziološke aktivnosti jajčeca. To pa, še posebej pri starejših ženskah, dodatno prispeva k zmanjšanju plodnosti.

Optimalna nidacija (gnezdenje):
Če je jačna celica oplojena in prispe v maternico, se lahko vgnezdi v vnaprej pripravljeno zadebeljeno sluznico. Zadostna zaloga progesterona zmanjšuje zavračanje na notranji površini maternice, saj sicer do zanositve ne bi moglo priti. Imunski sistem bodoče mamice je v tem obdobju rahlo zavrt, tako da deleča se jajčna celica ni prepoznana kot tuja in tako ni napadena in uničena. V tej zgodnji fazi nosečnosti je zarodek zelo občutljiv na poškodbo genotipa, kar bi prav tako lahko vodilo v izgubo nosečnosti.

Katehini, glicirizin in diosgenin imajo vpliv na nidacijo (gnezdenje) jajčne celice. Selen in vitamin E prispevata k zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Zaradi posebne sestave in kombinacije hranil PROfertil® female podpira specifične prehranske potrebe žensk, ki bi rade zanosile.

Sestavana danPDV/RDA*
Tableta
vitamin E30 mg250 %
folna kislina800 mcg400 %
selen70 mcg127 %
koencim Q1030 mg
katehini iz izvlečka listov zelenega čaja4 mg
glicirizin iz izvlečka korenine sladkega korena12 mg
Mehka kapsula
omega-3 maščobne kisline500 mg

*PDV/RDA = odstotek priporočenega dnevnega vnosa

 Omega-3 maščobne kisline:
Eikozapentaenojska kislina in dokozaheksaenojska kislina (EPA/DHA, poglavitni sestavini omega-3 maščobnih kislin) imata vlogo pri delovanju srca. Dokozaheksaenojska kislina (DHA, ena poglavitnih sestavin omega-3 maščobnih kislin) ima vlogo pri delovanju možganov. To je pomembno za mater za zdravo nosečnost kot tudi za razvijajoč zarodek oz. plod.

Folna kislina:
Vnos folne kisline povečuje status folata pri materi. Nizek status folata pri materi predstavlja tveganje za razvoj poškodb nevralne cevi v zarodku. Prav tako ima folat vlogo pri delitvi celic. Ti procesi so vključeni v razvoj in rast zarodka in ploda.
Folat prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo.
Naslednji pomemben vidik priprave na nosečnost je ta, da folat prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Selen in vitamin E:
 Selen in vitamin E imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Obe vlogi sta pomembni pri pripravi na nosečnost kot tudi za zdravo nosečnost.

Vzemite 1 mehko kapsulo in 1 tableto dnevno z ali po obroku z nekaj tekočine. Najbolje ju je jemati hkrati. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Če imate dodatna vprašanja, se posvetujte z zdravnikom.

Trajanje jemanja
PROfertil® female je potrebno jemati medtem ko poskušate zanositi, vse do zanositve.

Opozorilo
Živilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pazite na zdrav življenjski slog.
Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Živilo shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščiteno pred neposredno svetlobo.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Pakiranje

PROfertil® female je na voljo v pakiranjih po 28 dnevnih odmerkov (mesečno pakiranje) in 84 dnevnih odmerkov (3-mesečno pakiranje).

Vsebnost (neto):

28/84 x mehka kapsula = 24.6 g / 73.9 g

28/84 x tableta  = 23.9 g / 71.7 g

Skupaj 56/168 enot = 48.5 g /  145.6 g

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

PROfertil female

57,00155,00

Počisti
Prijava na novice